مذاکرات صلح بین گروه طالبان و نمایندگان نظام جمهوری اسلامی افغانستان در دوحه قطر به بنبست خورده و در ۹ روز گذشته هیچ مذاکرهای بین دو طرف انجام نشدهاست.
نادر نادری، سخنگوی هیات مذاکرهکننده دولت افغانستان میگوید که گروه طالبان تمایلی به انجام گفتوگو ندارد.
او ساعتی پیش در توییتی نوشت: «تأمین صلح و پایان کشتار مردم افغانستان از اولویتهای دولت و مردم افغانستان است. هیات مذاکرهکننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان با خلوص نیت برای رسیدن به این مأمول در دوحه حضور دارند. ۹ روز است که جانب مقابل هنوز آماده برگزاری مجلس رسمی و بحث برای ختم جنگ نشده است.»
تأمین صلح و پایان کشتار مردم افغانستان از اولویتهای دولت و مردم افغانستان است. هیئت مذاکرهکننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان با خلوص نیت برای رسیدن به این مأمول در دوحه حضور دارند. نُه روز است که جانب مقابل هنوز آماده برگزاری مجلس رسمی و بحث برای ختم جنگ نشده است.
— Nader Nadery (@N_Nadery) January 26, 2021
گروه طالبان تاکنون به این سخنان آقای نادری پاسخی ندادهاست و روشن نیست که چرا طالبان از انجام گفتوگو برای پایان جنگ بر سر ترسیم نقشهراه آینده خودداری کردهاند.
اما پیشتر گزارش شده بود که مذاکرهکنندگان طالبان از جمله شیخ عبدالحکیم حقانی که برای دیدار با مقامهای پاکستان به اسلامآباد رفته بودند، با تاخیر به دوحه برگشتهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بعد هم مساله انتقال قدرت در آمریکا انجام شد و طالبان و هیات مذاکرهکننده جمهوری اسلامی افغانستان این روند را برای روشن شدن سیاست دولت جو بایدن زیر نظر داشتند.
با این حال، جنگ طالبان در افغانستان هم شدت گرفته است و نگرانیهای جدی از شکست مذاکرات صلح افزایش یافتهاست. دولت افغانستان برای دفاع در برابر حملات بهاری طالبان آماده شدهاست.
با این حال، چنانچه گزارش شده است آمریکا با ادامه کار زلمی خلیلزاد، معمار مذاکرات صلح طالبان که انتظار میرود به زودی تایید هم شود، از روند جاری برای پایان طولانیترین جنگ در تاریخ این کشور حمایت خواهد کرد.
هر نوع فشار آمریکا میتواند بنبست جاری در مذاکرات صلح را بشکند و نمایندگان دو طرف بار دیگر گفتوگوهای خود را در دومین دور مذاکرات صلح از سر بگیرند. این بار بحث اصلی درباره تقسیم قدرت، آتشبس و تغییر ساختار نظام خواهد بود.